IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Снежният хаос на Острова отказал много от британците от зимна почивка

Закъсненията и хаоса заради снега през декември са разубедили много от британците да отидат в чужбина през зимните месеци на тази и следващата година

10:58 | 08.01.11 г.
Снежният хаос на Острова отказал много от британците от зимна почивка

Пътническият хаос във Великобритания, създаден от снеговалежите през декември миналата година, е отказал много британски туристи от идеята за зимна почивка, като две трети от участниците в онлайн проучване посочват, че сега биха избегнали да правят резервации за този период, пише Travel Daily News.

Според анкета на една от големите британски интернет туристически агенции Sunshine.co.uk закъсненията и хаоса, създадени от снега през декември, са разубедили много от британците да отидат в чужбина през зимните месеци на тази и следващата година.

От агенцията са запитали 2032 британци относно предпочитанията им за почивка и дали времето напоследък е оказало влияние върху плановете им за пътуване през 2011 г.

На въпроса „По това време миналата година обмислихте ли резервация на почивка през зимните месеци?“ 59% от анкетираните отговарят положително, а една пета, 21%, наистина са го направили. От тези, които са посочили, че не са планирали зимна почивка, по-голямата част споделят, че просто предпочитат да почиват през лятото, като само 12% от тях са отблъснати от идеята за евентуални проблеми при пътуване през зимата.

Същият въпрос е зададен и по отношение на пътуванията тази година и мненията очевидно са се променили. Само 32% посочват, че сега биха обмислили резервацията на почивка, която попада в зимния период на 2011 и 2012, а останалите 68% не биха го направили.

На въпроса защо не биха го направили, 76% от анкетираните, които са отхвърлили идеята, посочват, че това е свързано с проблемите, пред които бяха изправени туристите заради снеговалежите през декември 2010, посочвайки, че не биха желали пътуването им да претърпи същите отлагания, ако времето отново е същото.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още