IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ирландската "лоша банка" опитва да събере укривани от предприемачи активи

Ирландските банки отпуснаха на предприемачите кредити за десетки милиарди евро в разгара на икономическия бум на "келтския тигър"

20:17 | 21.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ирландската "лоша банка" опитва да събере укривани от предприемачи активи

Ирландската "лоша банка" - Националната агенция за управление на активите (NAMA) - ще предприеме юридически действия срещу предприемачи на недвижими имоти, които са прехвърлили активи на съпругите си, за да попречат собствеността да бъде отчуждена от агенцията, съобщава Ройтерс.

Днес организацията настоя предприемачите да предадат под контрола й подобни активи, включително луксозни жилища, големи парцели земя и собственост, дадена под наем.

"Ако това не бъде направено в определения срок, агенцията ще придобие собствеността по съдебен ред", посочи организацията.

Националната агенция за управление на активите, която беше създадена, за да поеме рисковите заеми на банките по търговски недвижими имоти, обяви, че трима предприемачи доброволно са се съгласили да отменят трансакциите, което е донесло на организацията активи за 130 млн. евро.

Агенцията направи изявлението си, след като телевизионно предаване по националната телевизия, излъчено вчера, показа как някои от най-едрите предприемачи в страната са прехвърлили активи на съпругите си малко преди създаването на организацията.

Ирландските банки отпуснаха на предприемачите кредити за десетки милиарди евро в разгара на икономическия бум на "келтския тигър", а последвалият срив в сектора на недвижимите имоти остави данъкоплатците "да плащат сметката" за безразсъдните кредити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още