IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на нови коли в Европа забавят спада си през ноември до 7%

През месеца са били регистрирани общо 1,07 млн. нови коли

10:09 | 16.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на нови коли в Европа забавят спада си през ноември до 7%

Продажбите на нови коли в Европа през ноември са намалели със 7,1%, съобщи Ройтерс, позовавайки се на данни на Европейската асоциация на производителите на автомобили (ACEA).

През месеца са били регистрирани общо 1,07 млн. нови коли. За първите 11 месеца на годината продажбите намаляват с 5,7%. През октомври спадът беше с 16,6%, а за първите десет месеца - с 5,5%.

Понижението през ноември се дължи на тревогите за икономическите перспективи и строгите мерки за намаляване на дефицитите в редица европейски държави.

Европейските производители разчитат на пазарите в Азия и Латинска Америка заради слабото търсене на Стария континент.

През ноември продажбите на най-големия европейски производител на автомобили – Volkswagen, са паднали с 5,9%. Тези на Toyota Motor са намалели с 21,8%, а на Renault - с 12,5%.

В България през месеца беше отчетена обратната тенденция - продажбите на нови автомобили, камиони и автобуси отбелязаха ръст както на месечна, така и на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още