IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's запази негативна перспективата пред рейтинга на испанските банки

Като причина от агенцията изтъкват слабите нива на капитализация, които се очаква да се задържат в следващите 12 до 18 месеца

10:24 | 13.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Moody's запази негативна перспективата пред рейтинга на испанските банки

Агенцията за кредитен рейтинг Moody's обяви, че оставя негативна перспективата пред рейтинга на испанския банков сектор заради слабите нива на капитализация, които се очаква да се задържат в следващите 12 до 18 месеца, предаде АФП.

От агенцията прогнозират, че ще остане слаба и възможността за финансиране от пазарите.

Според Moody's проблемите на банковия сектор в Испания се дължат на икономическите трудности в страната като цяло в комбинация с „продължаващо влошаване на активите и плановете за строги фискални мерки на испанското правителство“.

В началото на тази година Испания излезе от рецесията, продължила една година. Причина за спада на икономиката бяха световната финансова криза и колапсът на пазара на недвижими имоти в страната, към който банките имаха големи експозиции.

През тази година растежът на икономиката беше слаб, а големият бюджетен дефицит на страната отблъсна финансовите пазари, като дори планираните мерки за ограничаването му не ги успокоиха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още