IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Mastercard купува подразделение на Travelex за 460 млн. долара

Mastercard прогнозира, че бизнесът с предплатени разплащателни карти ще достигне 840 млрд. долара през 2017 г.

18:20 | 09.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Mastercard купува подразделение на Travelex за 460 млн. долара

MasterCard купува подразделението за предплатени картови разплащания на Travelex за 460 млн. долара, с което засилва присъствието си на бързоразвиващия се пазар на финансови услуги, съобщава Ройтерс.

Mastercard обяви, че транзакцията понижава очакванията за печалбата на компанията през 2011 г. с 0,04 долара на акция в резултат на амортизационните и интеграционни разходи. Mastercard допълва, че ще плати допълнителни 35 млн. британски лири, ако бизнесът успее да постигне определени цели.

Подразделението за управление на карти на Travelex предлага предплатени "кешови паспорти" за пътуващи в чужбина, които могат да бъдат използвани за теглене на пари от банкомати или за пазаруване.

MasterCard е втората по големина компания за кредитни карти в света след Visa Inc. И двете компании обявиха, че смятат да похарчат част от натрупаните през последните години средства за серия от придобивания.

Mastercard вижда в бизнеса с предплатени разплащателни карти една от най-бързо развиващите се ниши в сектора на финансовите услуги и прогнозира, че този бизнес ще достигне 840 млрд. долара през 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 30.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още