IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Национализираната холандска банка ABN Amro с печалба през третото тримесечие

Финансовият резултат за първите девет месеца на годината е отрицателен заради разходите за сливане с Fortis Bank Nederland

13:22 | 19.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Национализираната холандска банка ABN Amro с печалба през третото тримесечие

Национализираната холандска банка ABN Amro Bank обяви печалба за третото тримесечие, но резултатите й за първите девет месеца на годината са отрицателни заради големите разходи, свързани със сливането и интеграцията на Fortis Bank Nederland.

За периода от януари до септември национализираната банка е реализирала загуба в размер на 627 млн. евро (845,5 млн. долара) в сравнение с нетна печалба от 352 млн. евро за същия период на 2009 г., пише Wall Street Journal.

Тъй като таксите за сливането с Fortis Bank Nederland са отчетени през първото полугодие, финансовият резултат за третото тримесечие е положителен и възлиза на 341 млн. евро.

От банката не са предоставили съпоставими данни за същия период през 2009 г.

С изключение на таксите за сливането, които са еднократни, печалбата на ABN Amro през първите девет месеца на годината възлиза на 768 млн. евро в сравнение с 202 млн. евро преди година.

Нетният лихвен доход нараства със 17% на годишна база до 3,67 млрд. евро, а разходите за проблемни заеми се свиват почти наполовина до 580 млн. евро.

ABN Amro включва холандските подразделения на финансовия гигант Fortis, който се срина под тежестта на покупката на голяма част от ABN Amro Holding през 2007 г.

Сливането на тези подразделения ще доведе до създаването на третата по големина банка в Холандия по размер на своите активи. То трябва да приключи до края на 2012 г., като ABN Amro се очаква да се върне на фондовия пазар най-рано през 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още