IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNP Paribas отчете 46% ръст на печалбата си през третото тримесечие

В основата на ръста са намалелите провизии за лоши кредити и успешната интеграция на белгийската банка Fortis

13:06 | 04.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
BNP Paribas отчете 46% ръст на печалбата си през третото тримесечие

BNP Paribas отчете 46% ръст в нетната си печалба през третото тримесечие на годишна база до 1,9 млрд. евро, след като провизиите й по лоши кредити продължиха да намаляват (-47%), а интеграцията на Fortis набра скорост, съобщава Wall Street Journal.

Положителният ефект от придобиването на белгийската банка Fortis, осъществено през 2008, от началото на 2010 се оценява на 292 млн. евро, достигайки общо 612 млн. евро шест месеца по-рано отколкото се е очаквало.

Приходите на банката са се повишили с 2% за тримесечието на годишна база до 10,9 млрд. евро, след като банкирането на дребно и управлението на активи са компенсирали спада в инвестиционното банкиране (-17%).

От най-голямата френска банка по пазарна капитализация заявяват, че по-строгите капиталови изисквания, които постепенно трябва да влязат в сила между 2013 и 2018, ще бъдат посрещнати без да бъде увеличаван капиталът на финансовата институция.

Капиталовата адекватност на банките от 2013 трябва да бъде минимум 7%. Според Джон Пийс, анализатор в Nomura, коефициентът на BNP Paribas тогава ще бъде 9%, което напълно изключва притесненията, че ще е нужно набиране на капитал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още