IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заплатите на шефовете на компаниите от FTSE 100 с 55% ръст за година

През последните 12 месеца до юни средното възнаграждение е било 4,9 млрд. лири месечно, показват данни на Ройтерс

19:50 | 29.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Заплатите на шефовете на компаниите от FTSE 100 с 55% ръст за година

Заплащането, което получават шефовете на британските компании, попадащи в основния борсов индекс в страната FTSE 100, се е повишило с цели 55% през последната година. Това показват данни от проучване на Thomson Reuters, цитирано от ВВС.

Шефовете на тези компании са получавали средно по 4,9 млн. лири през всеки месец до края на юни. Това представлява ръст от 34 на сто на годишна база, като с основна заслуга за това е увеличаването на бонусите до предкризисните им нива.

В същото време обаче основните заплати са се увеличили с едва 3,6 на сто за периода. Това показва, че основната част от възнагражденията остават различните бонусни програми на служителите, казват авторите на изследването.

В рамките на по-широкия борсов индекс FTSE 350 най-високото заплащане е на Барт Бехт от Reckitt Benckiser, който е получил възнаграждение от 92,6 млн. лири.

Според анализатори данните няма да се харесат на акционерите на компаниите, тъй като възнагражденията растат доста силно на фона на все още неясните икономически перспективи и нестабилното представяне на компаниите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още