IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Puma повдига обвинения срещу гръцките си партньори за измама

Става дума за системно укриване на данъци и злоупотреби, е посочил изпълнителният директор на Puma Йохен Зайц

17:06 | 25.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Puma повдига обвинения срещу гръцките си партньори за измама

Германският производител на спортна екипировка Puma ще повдигне криминални обвинения срещу партньорите си в джойнт венчър в Гърция, след като е открил финансови нередности, които може да струват на компанията 130 млн. евро, предаде Ройтерс.

На база на предварителни данни от проведен одит от Puma подозират, че гръцките им партньори са извършили „серия от криминални действия“. Става дума за системно укриване на данъци и злоупотреби, е посочил изпълнителният директор на Puma Йохен Зайц.

По думите му все още не е ясно какво обезщетение ще иска Puma от партньорите си – братята Георгиос и Антониос Глу, всеки от които притежава по 15 на сто от джойнт венчъра Puma Hellas.

Гърция е един от десетте най-големи пазара на Puma в Европа с годишни продажби за десетки милиони евро.

Зайц е посочил, че в дългосрочен план Гърция е важен пазар за компанията, но Puma ще свие дейността си в страната под управлението на ново ръководство, предвид тежките икономически условия.

Той е заявил още, че Puma ще упражни опцията си да придобие дела на братята Глу в Puma Hellas и да получи пълен контрол.

В резултат на отчетените нередности компанията ще отпише активи на стойност до 115 млн. евро, а преструктурирането на дейността в страната ще струва на групата допълнителни 15 млн. евро през четвъртото тримесечие.

Резултатите на Puma за третото тримесечие ще бъдат публикувани във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още