IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите министри на ЕС с пълно съгласие за регулациите за хедж фондовете

Предложенията ще бъдат гласувани през ноември от Европейския парламент и, ако бъдат одобрени, може да влязат в сила в края на тази година

21:11 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Финансовите министри на ЕС с пълно съгласие за регулациите за хедж фондовете

Финансовите министри на страните от ЕС са постигнали пълно съгласие относно по-строгата регулация на хедж фондовете и компаниите за дялов капитал, предаде ВВС.

Споразумението ще засегне начина, по който фондовете плащат на служителите си. Те ще са длъжни да разсрочват до 40% от заплащането, което е обвързано с представянето на служителите, така че те ще са обвързани с финансовото състояние на компанията за по-дълъг период от време.

За служителите с най-големи заплати този дял е до 60%.

Освен това половината от заплащането, което зависи от представянето на служителя, ще се дава в акции на съответната компания.

В споразумението е включено и създаването на т.нар. паспорт, който ще позволява на хедж фондовете, които имат лиценз за дейност в една страна от ЕС, да могат да развиват бизнесз във всяка друга страна от блока.

За това силно настояваше Великобритания, където са базирани 80% от европейските хедж фондове.

За да получи такъв паспорт даден хедж фонд ще трябва да отговаря на редица нови регулаторни изисквания.

Освен това хедж фондовете вече ще трябва да разкриват повече информация за позициите, на които залагат. Според властите по този начин регулаторите ще могат да забелязват по-лесно рисковете за системата.

Предложенията ще бъдат гласувани през ноември от Европейския парламент и, ако бъдат одобрени, може да влязат в сила в края на тази година, а европейските правителства ще разполагат със срок до 2013 г. да ги въведат в националните законодателства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още