IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакванията за още стимули в САЩ поведоха нагоре европейските акции

Утре Фед ще представи стенограмата от срещата си през септември

19:38 | 11.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Очакванията за още стимули в САЩ поведоха нагоре европейските акции

Европейските акции се повишиха днес заради продължаващите спекулации, че Федералният резерв ще предприеме действия за подкрепа на щатската икономика, предаде Bloomberg.

Акциите на Nokia поскъпнаха за пети ден, след като от Goldman Sachs и Nordea Bank обявиха очакванията си, че новите смартфони на компанията ще повишат печалбата й.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 напредна днес с 0,3 на сто до 263,11 пункта. Миналата седмица индексът се повиши с 1,2 на сто благодарение на нарастващите очаквания на пазара, че Фед ще обяви планове за стимулиране на икономиката на срещата си на 2 и 3 ноември.

Утре Фед ще представи стенограмата от срещата си през септември.

Основните национални индекси се повишиха на 14 от 18-те западноевропейски пазара. Британският FTSE 100 и германският DAX нараснаха с по 0,2%, а френският CAC - с 0,1%. Гръцкият основен индекс ASE отчете 1,3 на сто ръст.

По-рано през деня европейските акции отбелязаха по-силен ръст, но той беше париран отчасти от новината, че Китайската централна банка временно увеличава изискването за резерви на шест големи търговски банки в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още