IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Deutsche Bank с рекордно в историята си увеличение на капитала

Финансовата институция планира увеличение от 50% при цена 33 евро за брой

10:39 | 21.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bank с рекордно в историята си увеличение на капитала

Немският банков гигант Deutsche Bank обяви намерения за увеличение на капитала. Плановете са да бъдат привлечени около 10,2 млрд. евро, с които да бъде финансирана покупката на Deutsche Postbank и да бъдат увеличени резервите, съобщава Bloomberg.

Това е най-голямото в историята на банката предлагане на нови акции и се прави основно с цел придобиването на Postbank. Благодарение на него финансовата институция ще увеличи индивидуалните си клиенти до 24 млн. души.

Deutsche Bank ще пласира 308,6 млн. нови акции на цена 33 евро за брой, като те ще бъдат пуснати за търговия в Германия и в САЩ. Цената е с 30 на сто под вчерашната цена на затваряне на борсата във Франкфурт.

Акционерите в банката ще получат правото да закупят по една акция за всеки две, които притежават към момента.

От началото на годината акциите на Deutsche Bank са изгубили 5 на сто до цена 46,88 евро за брой вчера. Така пазарната капитализация се е свила до 29,1 млрд. евро. Книжата на Postbank пък са поскъпнали с 8,9 на сто до пазарна капитализация 5,45 млрд. евро.

Намеренията на Deutsche Bank са за акциите от Postbank да бъдат предложени между 24 и 25 евро за акция, като плановете са делът в капитала на банката да нарасне от сегашните 29,95% до около 60 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още