IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carrefour излезе на печалба от 82 млн. евро за първото полугодие

За първите шест месеца на миналата година френската верига отчете 58 млн. евро загуба

11:00 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Carrefour излезе на печалба от 82 млн. евро за първото полугодие

Френската верига магазини за продажби на дребно Carrefour е излязла на печалба през първото полугодие на 2010 година. Това се дължи основно на добрите резултати на развиващите се пазари, които са неутрализирали негативните ефекти, наблюдавани в Западна Европа.

Печалбата на Carrefour е 82 млн. евро, след като през първите шест месеца на миналата година бе отчетена загуба от 58 млн. евро. Продажбите пък са се увеличили с 5,9 на сто до 48,9 млрд. евро, съобщава Wall Street Journal.

Оперативната печалба за първото полугодие е 1,1 млрд. евро, след като миналата година бяха постигнати 1,02 млрд. евро. Предварителните очаквания бяха за оперативна печалба в размер на 1,05 млрд. евро.

Това позволява на компанията, която е втората по големина верига за продажби на дребно в света след американската Wal-Mart, да потвърди прогнозите за оперативната си печалба през 2010 година. Тя е за положителен резултат от 3,1 млрд. евро.

През последните шест месеца акциите на Carrefour са поскъпнали с 1,5 на сто на борсата в Париж. Това представяне е доста по-добро от представянето на пазара като цяло, тъй като основният индекс САС 40 е изгубил 7,5 на сто за периода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още