IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на National Bank of Greece пада с 68%

Сред факторите имащи негативен ефект върху печалбата на банката е и увеличаващото се ниво на лоши кредити

20:36 | 27.08.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Печалбата на National Bank of Greece пада с 68%

National Bank of Greece съобщи в петък, че нетната печалба на групата за второто тримесечие на годината е паднала до 125 млн. евро от 391 млн. евро за същия период на миналата година, съобщава MarketWatch.

Нетната печалба на най-голямата банка в Гърция за първата половина на годината възлиза на 146 млн. евро. Негативен ефект върху печалбата на банката имат плащането на извънредни такси, загуби свързани с преоценка на нейното портфолио с гръцки ДЦК, както и увеличаващото се ниво на лоши кредити.

Резултатите на банката все пак са по-добри от очакванията на анализаторите, които прогнозираха печалба за второто тримесечие на годината от 120,3 млн. евро.

National Bank of Greece е собственик на Обединена българска банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
Гръцките банки са най-некоректните и винаги товарят с разни такси и комисионни клиентите си!!! Пълна глупост е да ползуваш услугите им. Бях клиент на ОББ и с голям зор се откопчих...чаках цял месец за да изтегля депозита си...чудеха се как да ми го "задържат" с всякакви измислени "хватки" и комисионни!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
FINTA
преди 13 години
Как няма да ви се увиличат лошите кредити м... ви гръцка. Дано фалирате!!! Давате кредити на по 6% после изведнъж те станали 12!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още