IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски работодатели искат намаление на платения отпуск от 30 на 20 дни

Причината е подобряването на ситуацията в икономиката и увеличение на търсенето на работници

16:06 | 20.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Германски работодатели искат намаление на платения отпуск от 30 на 20 дни

Ръководството на германската работодателска организация Обединение на предприемачите от средния бизнес предложи годишния платен отпуск в Германия да бъде намален от 30 на 20 работни дни, защото те са „напълно достатъчни“, пишат немски медии.

Друг аргумент на работодателите е, че Германия и без това е между първите страни в света по продължителност на платения отпуск за работещите и, ако отпуските се съберат с почивните дни в края на седмицата и празниците, то излиза, че германските служители и работници почиват почти двойно спрямо заетите в някои други страни.

Според немските работодатели съкращението на отпуските ще е от полза и за започналата да се подобрява ситуация в икономиката на страната и затова, „ако искаме да помогнем за ръста на икономиката, трябва да се стегнем“.

От работодателската организация предлагат временно съкращаване на отпуските на 25 работни дни заради появата напоследък на недостиг на квалифицирани кадри поради многото поръчки, а по възможност следващата година „тестово“ да се въведе 20 дни платен отпуск.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още