IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции почти без промяна след данните за Япония

Отстъплението на финансовия сектор поведоха Bank of Ireland и Allied Irish Banks, H&M повиши сектора на продажбите на дребно

19:40 | 16.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските акции почти без промяна след данните за Япония

Повечето европейски акции се понижиха днес, след като по-слабият от очакваното растеж на японската икономика усили опасенията, че възстановяването от кризата е колебливо, предаде Bloomberg.

Отстъплението на финансовия сектор поведоха Bank of Ireland и Allied Irish Banks със спадове от съответно 2,3% и 4,3%. На пазарите на облигации съществуват опасения, че отпуснатите от Ирландия средства за спасяване на банковата система може да попречат на овладяването на дефицита.

Общоевропейският индекс Stoxx Europe 600 остана почти без промяна на ниво от 255,61 пункта, като съотношението губещи към печеливши акции беше 301 към 277. Миналата седмица индексът се понижи с 1,2 на сто, след като Федералният резерв на САЩ заяви, че темпът на възстановяване на икономиката на страната вероятно ще бъде “по-умерен” от прогнозираното.

Основните национални индекси се понижиха днес на 12 от 18-те западноевропейски пазара. Френският CAC 40 загуби 0,4 на сто до 3597,60 пункта, а германският DAX и британският FTSE 100 се задържаха почти без промяна на нива от съответно 6110,57 и 5276,10 пункта.

Сред печелившите се наредиха акциите на H&M с ръст от 4,9 на сто. Веригата магазини за облекло поведе нагоре сектора на продажбите на дребно, след като обяви най-силен ръст на продажбите си през юли от над две години насам.

Книжата на най-голямата строителна компания в Германия - Hochtief AG, поскъпнаха с 5,5 на сто след обявените очаквания за ръст на поръчките й тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още