IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nestle с ръст на печалбата от 7,5% за първите шест месеца

Резултатите са по-добри от очакваното, мениджмънтът остави прогнозата за 2010 без ревизия

21:35 | 11.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Nestle с ръст на печалбата от 7,5% за първите шест месеца

Най-голямата компания за производство на храни – швейцарската Nestle, обяви ръст на печалбата от 7,5 на сто през първото полугодие на годишна база. Това позволи на ръководителите й да потвърдят прогнозите си за цялата 2010 година, въпреки че към нейния край се очаква ръст на разходите.

Печалбата на Nestle е 5,45 млрд. швейцарски франка, след като за същия период на миналата година печалбата беше 5,07 млрд. франка. Продажбите пък се увеличават с 5,9 на сто до 55,34 млрд. франка.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за малко по-ниска печалба – 5,25 млрд. франка, но за повече приходи – 55,43 млрд. франка, съобщава marketwatch.

Според изпълнителния директор на Nestle Пол Булке, компанията е изправена „пред повече предизвикателства през второто тримесечие”, като основна причина за това е ръстът в цената на пшеницата, какаото и други ключови за производството на храни суровини.

Въпреки позитивния отчет и запазването на заложените за цялата година цели, акциите на Nestle отстъпиха с 0,2 на сто на борсата в Швейцария. Това се случи на фона на спад на основния индекс с 2 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още