IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UniCredit шокира синдикатите с програма за мащабни съкращения в Италия

Банката смята да съкрати общо 4700 работни позиции в страната за три години

09:55 | 05.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
UniCredit шокира синдикатите с програма за мащабни съкращения в Италия

Най-голямата италианска банка UniCredit обяви намерението си да съкрати общо 4700 работни места в Италия между 2011 и 2013 г. в рамките на програма за преструктуриране на групата, предаде АФП.

По време на среща със синдикатите ръководството на финансовата институция е представило план за реорганизация, за да демонстрира структурата на разходите и необходимостта от тяхното понижаване.

Планирано е осъществяването на този план да започне през следващата година.

Коментарите на синдикалните организации, цитирани от агенцията, варират между „това шокиращо съобщение няма да помогне за подобрение на трудния климат“ до обещания за твърд отпор на решението. По-детайлни преговори по темата ще се проведат през септември.

Италианският министър на труда Маурицио Сакони също изрази притеснение от плановете на банката и я призова да не взима „едностранни“ решения, а да преговаря.

За UniCredit в Италия работят около 60 хил. души, а броят им по света е 161 хил. От края на 2008 г. групата е намалила служителите си с около 13 хил. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още