IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции прекъснаха ръста си

Негативизмът на инвеститорите дойде от неочаквания спад на поръчките на дълготрайни стоки в САЩ

19:53 | 28.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските акции прекъснаха ръста си

Европейските акции се понижиха днес, прекъсвайки шестдневното рали на общоевропейския индекс Stoxx Europe 600, заради неочаквания спад на поръчките на стоки за дълготрайна употреба в САЩ, предаде Bloomberg.

Stoxx 600 падна с 0,4 на сто до 257,21 пункта, след като по време на сесията отчете ръст с 0,6%. Индексът се е понижил с 5,5 на сто от отчетения за тази година връх на 15 април заради опасенията, че мерките на европейските правителства за овладяване на дефицитите ще окажат негативен ефект върху икономиките.

Основните национални индекси се понижиха на 13 от 18-те западноевропейски пазара. Британският FTSE 100 отстъпи с 0,9 на сто, а германският DAX загуби 0,5 на сто. Френският CAC 40 усоя да приключи сесията с ръст от 0,1 на сто.

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ са намалели с 1% при очаквания за ръст с 1%.

От Credit Suisse намалиха прогнозата си за печалбата на щатските акции до края на тази година.

На положителна територия се търгуваха акциите на производителя на чипове Infineon Technologies, които се повишиха с 2,6 на сто, след като компанията увеличи прогнозата за печалбата си за тази година.

Сред печелившите се наредиха и книжата на Deutsche Boerse AG. Те скочиха с 4%, след като борсовият оператор отчете печалба за второто тримесечие над очакванията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още