IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank с ръст на печалбата и спад на приходите

Финансовата институция попадна под силен натиск и обеща да разкрие всичките си позиции в правителствени облигации

10:05 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bank с ръст на печалбата и спад на приходите

Германската банка Deutsche Bank обяви ръст на печалбата до 1,2 млрд. евро за второто тримесечие на годината, което е със 100 млн. евро повече от същия период на миналата година. С основна заслуга за това са по-ниските провизии за лоши кредити, съобщава ВВС.

Резервите за лоши кредити са намалели до 234 млн. евро, след като през второто тримесечие на миналата година те бяха 1 млрд. евро.

Негативната новина от отчета е свързана със спада на приходите на финансовата институция от 7,9 млрд. евро за второто тримесечие на миналата година до 7,2 млрд. евро за тази. Особено значителен е бил спадът на приходите от инвестиционно банкиране, съобщават от банката.

„В тримесечие, което се характеризираше с увеличена несигурност сред инвеститорите и висока пазарна волатилност, инвестиционното банкиране на Deutsche Bank последва тенденцията за по-малка рентабилност, която се наблюдава в целия сектор“, коментира председателят на борда на директорите на банката Йозеф Акерман.

В началото на новата седмица акциите на Deutsche Bank попаднаха под силен натиск, като в началото на вчерашната сесия загубиха над 3 на сто. Причина за това станаха стрес тестовете на банковия сектор в Европа, където според мнозина именно Deutsche Bank е била сред финансовите институции с най-слабо представяне.

Това стана причина ръководството на банката да обещае разкриването на цялостния портфейл от държавни ценни книжа, за да се види какъв всъщност е рискът на нейния портфейл, предава Financial Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още