IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции с най-силен ръст от пет седмици

Пазарите получиха подкрепа от спекулации, че спадът е надхвърлил перспективите за печалби на компаниите

20:19 | 06.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските акции с най-силен ръст от пет седмици

Европейските акции отчетоха най-силния си ръст от пет седмици след спекулациите, че спадът на пазара е надхвърлил перспективите за печалби на компаниите, предаде Bloomberg.

Акциите на испанската банка Banco Santander скочиха с 6% благодарение на успешната продажба на испански 10-годишни облигации за 6 млрд. евро. Основният испански индекс IBEX 35 скочи с 3,6%.

При производителите на суровини BHP Billiton и Rio Tinto Group поведоха ръста с повишение в цената на книжата си от съответно 5,5 на сто и 5,9 на сто, след като цената на медта на лондонската борса нарасна за трети пореден ден.

Сред печелившите се нареди и BP Plc с ръст на акциите от 3,7 на сто, след като от Royal Bank of Scotland ги препоръчаха на инвеститорите с мотива, че вероятната цена за овладяване на разлива към момента е калкулирана в цената на акциите.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 добави 2,6 на сто до 242,76 пункта, което е най-големият му ръст от 27 май. Преди това индексът се понижаваше в продължение на пет поредни дни до най-ниското си ниво от 25 май.

Основните национални индекси нараснаха на всички западноевропейски пазари. Британският FTSE 100 спечели 2,9 на сто, немският DAX се повиши с 2,2%, а френският CAC 40 напредна с 2,7 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още