IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водеща спестовна банка в Испания поиска помощ от държавата

Caja Madrid е помолила за 3 млрд. евро от правителствения фонд за спасяване на финансовия сектор

13:15 | 01.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Водеща спестовна банка в Испания поиска помощ от държавата

Втората по големина спестовна банка в Испания – Caja Madrid, е поискала помощ в размер на до 3 млрд. евро от правителствения фонд за спасяване на банковия сектор в страната. Самият фонд има за цел насърчаване на сливанията между испанските регионални банки, които не са листнати за търговия на борсата.

Банката, която в момента е в процес на преговори за сливане с други пет регионални спестовни банки, планира да върне средствата в срок от максимум две години. За момента няма коментар от страна на Caja Madrid, предава Ройтерс.

Правителството на Испания създаде фонд с 99 млрд. евро, който има за цел да подпомогне преструктуриране и сливане на банки. Заявките за получаване на средствата ще се приемат до 30 юни.

Според оценки на анализатори, като резултат от програмата ще се стигне до намаляване на броя на спестовните банки в страната от 45 на около 20.

През миналата седмица пък централната банка пое контрола върху CajaSur, с което бе направено предупреждение към представителите на сектора да преценят правилно действията си и да вземат стъпки за обединение или подобряване на финансовите си показатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още