IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболистите вече не криели доходи, обявяват се заплати и по 50 хил. лв.

В момента няма футболист, който да се води на минимална заплата, казват от НАП

12:58 | 21.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Футболистите вече не криели доходи, обявяват се заплати и по 50 хил. лв.

Приключили са 70 от общо 261 назначени проверки на доходите на футболисти от "А" професионална футболна група, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Проверките целят не толкова пряк фискален резултат за бюджета, а превенция и дисциплиниращ ефект, казват данъчните.

Преди започването на ревизиите на футболните клубове само един отбор е плащал данъци и осигурителни вноски върху реалните доходи на своите играчи. Според шефа на НАП Красимир Стефанов в момента няма футболист с минимална заплата и дори се декларират доходи от порядъка на 50 хил. лева месечно.

По повод на заплахите срещу мениджърския екип на НАП Стефанов коментира, че те няма да спрат работата на приходната агенция в борбата с данъчните престъпления.

Той освен това се закани да има още уволнения на корумпирани служители в агенцията. Новини по темата се очакват до края на следващата седмица.

По думите на Стефанов за времето, в което е изпълнителен директор, повече от 30 служители на агенцията са били уволнени заради корупция и съмнения за участия в схеми за източване на ДДС, като един от тях вече е с ефективна присъда - три години лишаване от свобода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още