IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: Приходите през май вървят много по-добре

Финансовият министър за пореден път заяви, че вече излизаме от кризата

12:36 | 20.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Дянков: Приходите през май вървят много по-добре

Приходите през май вървят по-добре в сравнение с предходните месеци. Това коментира в Бургас вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Той добави, че вече е посетил Пловдив, а днес е в морския град. „Резултатите от тези два града са добри.“ Сутринта Дянков е посетил приходната администрация на НАП и митницата в Бургас, предаде БТА.

Финансовият министър не се е ангажирал с конкретна прогноза за икономическите параметри и е казал, че ще има пълна яснота след обиколката си в цялата страна. Той ще посети звената на НАП и митниците в още няколко града.

Помолен да коментира пропадането на страната ни в доклада за конкурентоспособност, Дянков е заявил, че според него тройната коалиция не си е свършила работата. Докладът бил от края на 2008 година.

Според министъра следващият доклад ще е много по-добър за страната ни.

Относно прогнозите за кризата вицепремиерът е казал, че България вече излиза от нея. „Въпросът е кога приходите ще излязат на плюс. Това, обикновено, ставало в период от 3 до 6 месеца.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още