IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краун Ейджънтс готви на тръгване 350 препоръки към финансовия министър

Според компанията, с която правителството спира взаимоотношенията си, България ще се възползва от направеното и след края на договора

10:03 | 20.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Краун Ейджънтс готви на тръгване 350 препоръки към финансовия министър

Британската консултантска компания Краун Ейджънтс, чийто договор с българското правителство изтича в края на юни и стана ясно, че няма да бъде подновен, обяви в съобщение до медиите, че подготвя за министъра на финансите списък с над 350 препоръки.

„Разбира се, ние редовно сме представяли нашите доклади и препоръки по време на изпълнението на програмата (за модернизация на българската финансова система), но този главен списък, който ще бъде комбинация от всички важни теми и препоръки, символизира усилията ни да осигурим устойчивост на постигнатите резултати”, коментира ръководителят на екипа на Краун Ейджънтс Джон Браун.

Според друг представител на компанията, цитиран в съобщението, Дейвид Смит, България ще продължи да се възползва от резултатите от работата на Краун Ейджънтс дори и след края на текущия договор.

„Около две трети от направените препоръки се намират в различни етапи на изпълнение от страна на съответните агенции и техният пълен ефект все още не е почувстван. Но всички от тях целят повишаване на събираемостта на допълва Смит.

Програмата за модернизация на българската финансова администрация започна през юни 2007 г, след 6-месечно прекъсване след края на предишния митнически проект.

Съветниците на компанията подпомагаха агенции, отговарящи пряко или непряко за защитата на приходите и предотвратяването на измами. Те включваха Националната агенция за приходите (НАП), Агенция „Митници” (АМ), други второстепенни разпоредители към МФ и Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още