IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платежният баланс и потребителските цени ще са във фокуса на седмицата

БНБ ще ни информира за дейността на лизингови дружества и компании за бързи кредити през четвъртото тримесечие на миналата година

09:49 | 14.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (14 февруари) Националният статистически институт ще обяви данни за наети лица и средна работна заплата през четвъртото тримесечие на 2021 г.

Във вторник (15 февруари) Българската народна банка ще публикува рамката за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута за януари 2022 г.

Централната банка ще ни информира за дейността на лизинговите дружества през последното тримесечие на миналата година.

НСИ ще даде предварителни данни от януари на индекси на потребителските цени. Пак от статистиката ще научим годишните данни за пътувания на българи в чужбина и посещения на чужденци в България. 

От НСИ  ще разберем какви са индексите на цените в селското стопанство както за четвъртото тримесечие, така и за цялата минала година. Ще излязат данни и за цени на производител в селското стопанство за периода от октомври до декември, както и за цялата 2021 година.

Националната статистика ще разкрие какви са доходи, разходи и потребление на домакинствата през четвъртото тримесечие на 2021 г.

Ще станат ясни какво е количеството емисии на вредни вещества в атмосферата и битови отпадъци през 2020 г.
НСИ ще публикува данни за общи приходи от данъци и такси и извършени разходи за битови отпадъци, както и за отпадъци от икономическа дейност през 2020 г.

От статистиката ще разберем какви са ведомствените наблюдения, свързани с околната среда, както и разходите за опазване и възстановяване на околната среда през 2020 г.

Ще научим какво е движението на дълготрайните материални активи с екологично предназначение, водопотребление, водоснабдяване и канализация, пуснати на пазара опаковки, подземни запаси, екологични данъци и екологични стоки и услуги през 2020 г.

В сряда (16 февруари) от централната банка ще излезе информация за дейността на дружества, специализирани в кредитиране през четвъртото тримесечие на миналата година.

В четвъртък (17 февруари) БНБ ще публикува данни за платежния баланс през декември и външната търговия през ноември 2021 г.

НСИ ще обяви експресни оценки на национално ниво за четвъртото тримесечие на 2021 г. на брутния вътрешен продукт (БВП) и наблюдение на работната сила.

В петък (18 февруари) ще излязат цените на производител в горското стопанство през четвъртото тримесечие и годишните данни за цялата минала година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още