IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономисти предлагат пълно премахване на корпоративния данък в България

Това ще доведе до подобрена бизнес среда, която пък ще привлече повече преки чуждестранни инвестиции в икономиката, твърдят от ЕКИП

12:14 | 03.10.18 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Представяне на доклада за реформа на корпоративния данък в България. Автор е икономистът Стефан Стоянов, а в събитието участваха и главният икономист на ЕКИП Георги Вулджев <em>(вляво) </em>и председателят му Стоян Панчев (<em>вдясно).&nbsp;</em></p>

Представяне на доклада за реформа на корпоративния данък в България. Автор е икономистът Стефан Стоянов, а в събитието участваха и главният икономист на ЕКИП Георги Вулджев (вляво) и председателят му Стоян Панчев (вдясно). 

Последна актуализация: 16:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 4 rate down comment 0
redcretin
преди 5 години
Не само е възможно, а точно така и става. Не го разбираш, щото си ***, чичка :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 5
Тава е
преди 5 години
Една банда "клатикурци" правят някакво предложение, за да защитят очакваните коледни премии. Ако с това върхушката печели, и те печелят, а после пак ще поправяме заканите, но кой плаща производственият брак?! Истината е една-ПИНОЧЕТ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 24 rate down comment 0
red6
преди 5 години
Премахнете корупцията и беззаконието във съд, прокуратура, нап и т.н. Направете нормални закони и ако искате след това вдигнете двойно данък печалба. И ще видите, че ПЧИ направо ще отскочат. Данъците и размера им са последния ви проблем, ама някак си не искате да реши най-сериозния. Понеже ще си срежете клона, на които седите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 26 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 5 години
Хаха.... Пусни го под одъра, то ти се изкенза на главата... :lol: Вече и 10% не им се плащат...! А като им оберат офиса или некой ги завлече с кинти, търсят полиция и съд, искат ред и спокойствие, искат образовани изполичари да им работят, искат електронна администрация... а за сичко това кинтите държавата ги събира по поляните на Витоша... *** ненормалната *** налази държавицата...!!! Бради отглеждат, сигурно с мозъчен протеин ги хранят...? :lo:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 17 rate down comment 7
ert
преди 5 години
Абе най-добре е да няма данъци за доходи и печалби над 100к лв., както и ДДС за подобни покупки. Да се вдигне ДДС-то за хляба и другите храни на 30%, а ДОД за доходи до размера на МРЗ да е 35%, след това да няма ДОД. Да направим капитализма ни да е най-дивия на света. Успех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 3
Shadow1
преди 5 години
Хубаво предложение в статията, хубави предложения и в комемтарите ама като няма кой да ги направи в закони полза няма от тях... В парламента не се опитват да направят условията по-добри за хората а да правят минималното колкото да си стоят на власт...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 23 rate down comment 10
khao
преди 5 години
или да обобщя, трябва крадливата пасмина да се махне от власта ... Боко от както е дошъл на власт преди 10 години един данък не е свалил, само вдига ... вдига и пълни ... не хазната!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 30 rate down comment 8
karadjata
преди 5 години
Трябва и е наложително да се увеличи минималния задължителен праг за регистрация по ДДС от сегашните 50 000 лв на поне 180-200 хил. лв.Трябва да се премахне данък лихва 8%.Трябва да се премахне данък дивидент 5%.Трябва да се намали данък печалба за ЕТ от 15% на 10%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 21
studioaa
преди 5 години
Невъзможно е една страна да стане просперираща чрез износ и привличане на чужди инвестиции. Тези двете политики водят до подтискане на доходите и потреблението и изкуствено поддържане на бедност в името на конкурентно-способност или други думи субсидиране потреблението на български стоки зад граница, което е абсурдно поведение. България трябва да премахне всички субсидии за износ на стоки, всички земеделски субсидии и да се върне към плаващ курс на лева към еврото и да помисли как да се пресекат всякакви опити за конкурента обезценка и стимул на износа като се въведе закон, който гарантира винаги балансиран бюджет с 0% дефицит. България трябва да престане да наказва потреблението с 20% ДДС, а точно обратното да стимулира развието на вътрешния си пазар, така безността няма да се усеща толкова силно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още