IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БСП ще предложи свой проект за Бюджет 2018

Залага се увеличение на минималната работна заплата, преизчисляване на всички пенсии и намаляване на ДДС на детски стоки

17:55 | 03.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

БСП ще предложи свой проект за Бюджет 2018. Обсъждането на предложенията започна днес със среща на председателя на левицата Корнелия Нинова и зам.-председателя на парламентарната група Жельо Бойчев с ръководството на КТ „Подкрепа”.

„В бюджета за 2018 г. залагаме приоритетно доходи, образование и сигурност”, заяви Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Двете страни се обединиха около необходимостта от увеличение на минималната работна заплата, преизчисляване на всички пенсии и намаляване на ДДС на детски стоки.

Обсъдени са още механизмът за формиране на минималната работна заплата, осигурителните прагове, права на работници, повишаване на цени на вода, ток, акцизи и последиците от това върху домакинствата.

Подчертана бе и нуждата от възстановяване на тристранния диалог след прекъсването му с изказването на вицепремиера Симеонов за отпадане на класа за прослужено време.

Проведена е среща с дребни земеделски производители, които изразиха становище, че в момента субсидиите се получават само от големите в бранша. От левицата са поели ангажимент и за промяна в начина на подпомагане на сектора с приоритет дребни производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци.

Разговорите за предлаганите от БСП промени ще продължат през септември със стартирането на новия политически сезон. Срещи ще бъдат проведени с екип на БАН, директори на болници и училища, земеделски производители, КНСБ, браншови организации, пенсионерски организации и организации на хора с увреждания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още