IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 8 млн. лева влизат в хазната след проверките за договори с държавата

За по-малко от месец са установени почти 2 500 фирми длъжници, на които е трябвало да им се плаща по договори с публични средства

16:08 | 17.09.16 г.
Над 8 млн. лева влизат в хазната след проверките за договори с държавата

Близо 8,3 млн. лева е прекият ефект за бюджета от няколкоседмичната работа на информационната система на Министерство на финансите (МФ) за проверка на задължения към Националната агенция за приходите (НАП) и Агенция „Митници“, информират от министерството.

Близо 18 хил. уведомления от разпоредителите с бюджетни средства са получени от края на август досега за проверка за наличие или липса на просрочени публични задължения към приходните администрации с цел предстоящи плащания.

Припомняме, че правителството задължи разпоредителите със средства от бюджета преди да извършват плащания по договори на стойност над 30 хил. лева, задължително да уведомят приходната администрация.

Уведомленията се изпращат и когато се плаща сума под 30 хил. лева, но по договор на обща стойност над 30 хил. лева.

От 18-те хил. заявления за проверки са установени публични задължения за 2 479 лица, посочват от Министерството на финансите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още