IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петър Андронов бе отличен с белгийски орден

Високото отличие представлява един от трите национални белгийски ордена, а решението за удостояване на чужденци се взима от Краля на Белгия

13:37 | 21.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Нейно превъзходителство Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България, връчва наградата<em>. Снимка: СИБАНК</em></p>

Нейно превъзходителство Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България, връчва наградата. Снимка: СИБАНК

Главният изпълнителен директор на СИБАНК Петър Андронов беше отличен с орден за заслуги към короната на Белгия.

Орденът „Офицер на Кралската корона“ бе връчен от нейно превъзходителство Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България. Наградата се връчва на хора от различни сфери като признание за активната им дейност и приноса им за развитие на двустранните отношения. 

На церемонията в посолството на Кралство Белгия Н.Пр. посланик Ван Калстър обърна специално внимание на професионалния опит и ролята на Петър Андронов в развитието на банковия сектор както като част от екипа на БНБ в период, в който България синхронизираше законодателството си с европейското, така и като лидер на българския офис на най-голямата белгийска финансова група КВС, а от миналата година и като председател на Асоциацията на банките в България, съобщава пресцентърът на банката.

„За мен е чест и удоволствие да връча това отличие именно на г-н Андронов, който е не само мой скъп приятел, но и голям приятел на Белгия”, заяви посланик Ван Калстър. 

Петър Андронов благодари на Н.Пр.Аник Ван Калстър за високото отличие и подчерта, че Белгия е не само страна с един от най-високите стандарти на живот, но и с много високо ниво на бизнеса и за него е чест да бъде част от този бизнес в България.

„Благодарение на активността и ангажираността на посланик Ван Калстър, българо-белгийските отношения се развиват изключително успешно не само в сферата на бизнеса, но и на културата и социалните проекти”, заяви той. По време на речта си Андронов изказа специални благодарности на всички служители на KBC за България.

Орденът "Офицер на Кралската корона" е създаден на 15-ти октомври 1897 от крал Леополд II и е бил връчван за героични подвизи. Днес високото отличие представлява един от трите национални белгийски ордена, а решението за удостояване на чужденци се взима от Краля на Белгия. Удостояването с ордена се приема като знак на лично почитание на Краля към удостоения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Смех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още