IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов: Осигуряването на спасители по плажовете трябва да става преди сезона

Премиерът коментира отпуснатите днес 700 хил. лв. за водно спасяване на неохраняемите морски плажове

16:07 | 28.06.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив, БТА</em></p>

Снимка: архив, БТА

Осигуряването на спасители по плажовете трябва да става преди сезона, заяви по време на днешното заседание на кабинета министър-председателят Бойко Борисов. 

Коментарът е по повод днешното решение на кабинета за отделяне на 700 хил. лв. за водно спасяване на неохраняемите морски плажове през активния летен сезон, става ясно от стенограмата.

„Знам, че е изключително важно да имаме спасители по плажовете, но е хубаво това да се направи, преди да дойде сезонът, а не да се налага правителството да отделя допълнително средства, за да запушва непрекъснато неосигурени дейности”, каза премиерът.

„Животът и здравето нямат цена, затова отделяме тези средства и така подпомагаме и сигурността на хората, и туризма. Но при толкова туристически браншове и предприятия е можело да се осигурят плажовете“, посочи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
SSIW
преди 8 години
Някакво странно и ново усещане ме обзе като прочетох статията ... усещането, че премиеринЪт говори по тема, която е в сферата на компетенциите му - пъдари по плажовете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още