IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данъчни инспектори ще проверяват усилено търговци в софийските паркове

Акцията по сергии и въртележки ще продължи до края на лятото

12:49 | 02.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Данъчни инспектори в София ще проверяват усилено търговците в парковете до края на лятото. Те ще следят за спазване както на данъчното, така и на осигурителното законодателство, съобщи Националната агенция за приходите (НАП).

Приходната агенция предупреждава, че глобите за неиздадена касова бележка могат да достигнат до 4 хил. лв., а глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв. Крайна мярка в тези случаи е и запечатване на търговския обект. 

В столицата е имало засилени проверки на приходната агенция през вчерашния 1 юни – Ден на детето.

Проверени са над 50 обекта за търговия на дребно. Резултатът е един запечатан обект, седем установени нарушения за неиздаване на касови бележки и липса на касов апарат.

Инспекторите са следили дали детските атракциони, павилионите за продажба на сувенири и парти артикули и други магазини издават касови бележки, както и дали отчитат всичките си обороти.

Данъчните са проверили също имат ли продавачите сключени трудови договори и подадени ли са всички осигурителни декларации в НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още