IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УниКредит с нов директор „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“

Антоанета Куртеану заменя досегашния ръководител на отдела Микеле Амадеи

11:37 | 09.05.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Антоанета Куртеану става част от екипа на УниКредит Булбанк.<em> Снимка: Уникредит Булбанк&nbsp;</em></p>

Антоанета Куртеану става част от екипа на УниКредит Булбанк. Снимка: Уникредит Булбанк 

Антоанета Куртеану става директор „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“ в УниКредит Булбанк и член на Управителния съвет на банката.

След мандата си досегашният директор Микеле Амадеи продължава професионалната си кариера като директор за Азиатско-тихоокеанския регион на банката, съобщават от институцията.

Антоанета Куртеану има повече от 18 години опит в УниКредит. От 2010 г. до сега е била главен изпълнителен директор на УниКредит Лизинг Румъния. Преди това в професионалната ѝ кариера е заемала високи мениджърски позиции в румънската банка на УниКредит като директор „Глобални трансакции“ и заместник-директор „Корпоративно банкиране“ в периода 2007-2010 г. В периода 2005-2007 г. е била изпълнителен вицепрезидент и член на борда на УниКредит Румъния.  

Куртеану е завършила Академията за икономически науки в Букурещ и Висшето училище по банково дело на американския Louisiana State University. Автор е на книгата "Факторингът в международната търговия" и е член-учредител на Асоциацията на жените в бизнеса в Румъния. 

Последователният ѝ фокус към постигането на добри бизнес резултати и лидерските ѝ умения допринасят за определянето ѝ за „Главен изпълнителен директор на годината“ в Румъния през 2012 г. Списание Forbes Romania я поставя в списъка на една от 50-те най-влиятелни бизнес дами в страната през 2014 г.  и ѝ дава награда за изключителни постижения във финансовите услуги на дамската Гала вечер на списанието през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
marto76
преди 8 години
Изглежда сериозна жена с доста богат опит! Дано успее да реформира част от банкирането на Уникредит Булбанк, защото с тези скрити такси, които подържат - успяха да ме изгонят като клиент!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още