IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъкът за такситата ще е от 300 до 1 000 лева

Законовите промени минаха на второ четене в парламентарната бюджетна комисия

18:32 | 06.04.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Данъкът за такситата ще е от 300 до 1 000 лева

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие т.нар. “алтернативен” данък за такситата на второ четене. Минималният праг на налога беше свален със 100 лева до 300 лева, съобщава БНР.

Така общините ще могат да определят данък за таксиметровите шофьори в размер от 300 до 1 000 лева. Очакванията са годишно да се събират около 15 млн. лева, които ще остават в общините, съобщава БНР.

Със закона се връща и възможността водачи да работят за регистриран превозвач, но за собствена сметка. Предвижда се в тези случаи при издаването на разрешение за дейност в него да се вписват и превозвача, и данните на водача.

Отношенията между водачите и превозвачите, от чието име ще се упражнява дейност, ще се уреждат с писмен договор. Договорите ще се вписват в публичен регистър.

По предложение на депутати от Реформаторския блок водачите, които осъществяват таксиметров превоз за своя сметка от името на лицензиран превозвач се предвижда да носят солидарна отговорност към клиентите в случай на инциденти или претърпени други загуби от потребителите на услугата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още