IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобрена е нова спогодба срещу двойното данъчно облагане с Великобритания

Старото споразумение беше подписано през 1987 година

15:46 | 25.03.15 г.
Одобрена е нова спогодба срещу двойното данъчно облагане с Великобритания

Правителството е одобрило проект за нова Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на отклонения от облагане на доходите и печалбите от прехвърляне на имущество с Великобритания, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Действащото в момента споразумение беше подписано  през 1987 година, тоест при съвсем различни икономически отношения и правна регламентация.

С новите промени от кабинета се надяват да стимулират инвестиционния климат между двете страни. Те ще помогнат за реализиране на реални и облекчени от данъчна гледна точка възможности за дружествата - местни лица и на двете държави, да осъществяват стопанска дейност в другата държава в различни сфери и отрасли, посочват още от правителството.

Спогодбата предвижда изграждането на цялостна система за разпределение на данъчното облагане между двете държави, която трябва да допринесе за развитието на икономическото и инвестиционното сътрудничество. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още