IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актуализацията на бюджета е неизбежна, заяви Георги Близнашки

В началото на следващата седмица промените ще бъдат представени пред социалните партньори

14:05 | 25.09.14 г. 2
<p>
	Георги Близнашки участва в Добрич в отбелязването на&nbsp; 74 г. от Крайовския договор, с който&nbsp; Добруджа се връща&nbsp; в пределите на България. <em>Снимка: МС</em></p>

Георги Близнашки участва в Добрич в отбелязването на  74 г. от Крайовския договор, с който  Добруджа се връща  в пределите на България. Снимка: МС

Актуализацията на бюджета е неизбежна и по този въпрос има консенсус в обществото, заяви служебният министър-председател Георги Близнашки пред журналисти в Добрич, цитиран от БТА.

Премиерът коментира, че ако е имало някакви колебания преди разпускането на предходното Народно събрание, когато предложението за актуализацията на кабинета „Орешарски“ не беше подкрепено от собственото му мнозинство, сега е постигнато съгласие в обществото.

Близнашки съобщи, че в началото на идната седмица промените в бюджета ще бъдат представени пред социалните партньори - работодатели и синдикати, за да се запознаят с параметрите.

Актуализираният бюджет ще бъде оформен като законопроект и още в първите дни след конституирането на 43-ото Народно събрание ще бъде внесен в парламента, каза Георги Близнашки.

Заложеният дефицит при ремонта на бюджета ще надхвърли ограничението от 3%, съобщи bTV, без да посочи източника на информация. Вестник “24 часа” пише днес, че финансовата 2014 г. може да приключи с дефицит от 4 - 4,5%, вместо планираните 1,8%, като се позовава на високопоставени държавни източници.

В Добрич Близнашки коментира и темата за евентуална газова криза. Той посочи, че правителството има точни разчети за осигуреността със суровината и в началото на септември той е подписал заповед за запълване на газохранилището в Чирен. „Надявам се, че правим всичко възможно, за да се подготвим за най-лошия възможен сценарий“, каза министър-председателят.

Георги Близнашки участва в тържествата в Добрич по повод празника на града и 74-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Xamsterdamm
преди 9 години
Когато някой е неспособен и некомпетентен да се справи, следва уволнение ПРЕДИ да е нанесъл още щети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
vzhekoff
преди 9 години
Този некадърен чиновник да си набие в главата, че има закон за бюджета, той е просто един временен назначен чиновник, чиято работа е не да обсъжда азкона, а да го изпълнява !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още