IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът одобри спогодба с Румъния за избягване на двойното данъчно облагане

Текстовете съответстват на съвременните принципи на международното данъчно облагане

20:26 | 23.04.14 г.
Кабинетът одобри спогодба с Румъния за избягване на двойното данъчно облагане

Правителството одобри проект на нова спогодба между България и Румъния за избягване на двойното данъчно облагане на доходите. Кабинетът упълномощи министъра на финансите да проведе преговорите и да подпише Спогодбата от българска страна при условие за последваща ратификация, съобщава пресслужбата на Министерския съвет.

Проектът е изготвен в резултат на постигнатите договорености по време на съвместното заседание на правителствата на двете страни, състояло се през ноември м. г.

Действащата между България и Румъния Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване отклонението от облагане с данъци на доходите и имуществото е подписана през 1994 г. в условията на различни икономически отношения и правна регламентация в областта на данъците. Това я прави неефективен инструмент за разрешаване на случаи в областта на международното двойно данъчно облагане и не създава достатъчно стимули за двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество между двете държави, подчертава се в съобщението.

Проектът на новия документ предлага цялостна система за разпределение на данъчното облагане. Той съответства на съвременните принципи на международното данъчно облагане, отразени в Модела на данъчна спогодба на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още