IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch потвърди рейтинга на ББР

До края на годината държавната банка ще създаде фонд за капиталови инвестиции в помощ на новосъздадени компании

18:35 | 28.03.14 г.
Fitch потвърди рейтинга на ББР

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди кредитнят рейтинг на Българската банка за развитие (ББР). Дългосрочният инвестиционен рейтинг остава “ВВВ-” със стабилна перспектива.

Така ББР запазва позицията си сред четирите банки с най-висок кредитен рейтинг у нас, съобщиха от банковата институция.

Оценката на агенцията е периодична и е в резултат на редовния преглед на финансовото състояние на държавната банка, коментират от финансовата институция. 

Припомняме, че новото правителство преформулира целите и приоритетите на ББР и сега тя е в процес на трансформация. Поставен е фокус върху съживяването на бизнес средата чрез засилване на кредитирането за малките и средни фирми.

Държавната финансова институция започна кампания по представяне на нови кредитни продукти за експортно ориентираните компании и новосъздадените предприятия.

До края на годината ще бъде създаден и специализиран Фонд за капиталови инвестиции, който ще й позволи да подкрепя чрез дялово участие новостартиращи и бързо растящи компании, допълват още от ББР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още