IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Правителството дава 18 млн. лева за ремонт на Медицинския факултет в София

Средствата идват от програмата за капиталови разходи на държавния бюджет

11:52 | 11.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Правителството дава 18 млн. лева за ремонт на Медицинския факултет в София

18 млн. лева ще бъдат отпуснати за обновяването на Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, предвижда проект на постановление на Министерския съвет. Средствата ще дойдат по бюджетната програма „Други дейности и услуги" за капиталови разходи.

С тези пари ще бъде закупувана специализирана апаратура за диагностика и лабораторни изследвания. Така ще бъде постигнато единство между учебен процес, диагностично – лечебни дейности и научни изследвания, се посочва в мотивите за изготвянето на постановлението.

Проектът е публикуван за обсъждане в Портала за обществени консултации. Вносителите очакват коментари по предложението до 24-и февруари.

Припомняме, че в края на миналия месец правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 21,4 млн. лева за университетите в страната. Тези пари идват от предвидения резерв на държавния бюджет и могат да се харчат за издръжка на обучението, издаване на учебници, социално-битови разходи, както и други дейности, предвидени в Закона за висшето образование. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още