IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от приватизация за 2014 година ще надхвърлят 308 млн. лева

Приоритет ще бъде раздържавяването на БФБ, Пловдивския панаир и "Параходство Български морски флот"

11:57 | 11.12.13 г. 1
Приходите от приватизация за 2014 година ще надхвърлят 308 млн. лева

Приватизацията на БФБ, Централния депозитар, Пловдивския панаир и Параходство Български морски флот, са сред приоритетите на Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол за 2014 година.

Що се отнася до имотите – частна държавна собственост - в плановете са и продажбата на почивната база на Министерския съвет, която се намира в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“.

Като цяло се планират 37 приватизационни продажби през годината. Планираните приходи от приватизация през 2014 година са в размер на 308,8 млн. лева. Основната част от тях ще дойдат при успешни сделки за продажбата на държавните дялове на фондовата борса, панаира в Пловдив и „Параходство Български морски флот“.

От следприватизационен контрол се очакват към 18 млн. лева, а за цялата следваща година очакваните приходи от дейността на агенцията са в размер на 326,4 млн. лева.

Според записаните цели на агенцията с раздържавяването на определените имоти ще бъдат осигурени парични средства за бюджета, но и ще бъде проведен активен маркетинг, който ще привлече инвеститорски интерес.

Опасенията за неизпълнение на тези планове са свързани основно с влиянието на световната финансова криза върху инвестиционния интерес и влошаването на финансовото състояние на някои търговски дружества. Отбелязва се и опасност от липса на съдействие и сътрудничество между институциите, заинтересованите лица и търговските дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Само аз ли се дразня от тая игра на инвеститори и печалби?Какво печелим от инвеститорите?Какво?Работни места? На цената на мизерни заплати?Колкото индианците печелят от политиката на Обама в Сирия, толкова и ние от "чуждестранните" инвеститори!Ей, в интересно време живеем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още