IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски: Критиките към Бюджет 2014 ще се разгледат, ако сочат слабости

Бюджетът за следващата година е социално отговорен, коментира премиерът

13:27 | 14.11.13 г.
Орешарски: Критиките към Бюджет 2014 ще се разгледат, ако сочат слабости

Премиерът Пламен Орешарски обеща на опозицията да разгледа много внимателно критиките й към бюджета за следващата година и да се съобрази с тях, ако сочат слабости.

Бюджетът дава достатъчно на този етап инструменти, за да продължим възстановяването на икономиката, насърчаването на инвестициите, създаването на по-добър стопански климат, за да може след 5-годишен цикъл на рецесия, следващата година да направим първите стъпки за растеж, заяви той.

Като друго предимство на макрорамката Орешарски посочи социалната му отговорност.

„Бюджетът ще ни даде възможност и за малко по-активни политики в областта на образованието, надявам се да направи и първите стъпки в дълго отлаганата здравна реформа, той ще даде и глътка въздух на местните власти. Почти всички параметри, по които те получават пари от държавата, са увеличени, за да можем да продължим с финансовата децентрализация, за да може действително местните власти да имат повече възможност, за да работят за хората”, коментира още премиерът.

„Стремейки се да не влизаме в рискови зони, сме представили максимално напрегнат, но изпълним бюджет за следващата година. Призовавам ви да го подкрепите, за да може да продължим политиките в интерес на хората“, обърна се министър-председателят към народните представители.

Още новини за България четете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още