IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БСП няма да пипа плоския данък

Данък "лихва" се планира да бъде поетапно намаляван до края на мандата

14:31 | 26.10.13 г. 1
БСП няма да пипа плоския данък

БСП няма да променя плоския данък. Това съобщи депутатът от “Коалиция за България” Корнелия Нинова по време на градската конференция на БСП-София, предаде БТА.

“Няма да можем да изпълним обещанието си да отменим плоския данък, 84 народни представители не ни стигат, не срещаме подкрепа от колегите от ДПС, обясни Нинова. 

Данъкът върху лихвите по депозитите също няма да бъде отменен, допълни тя. Вместо това се планира поетапното му намаляване до края на мандата на правителството. За догодина се предлага налогът да падне от 10 на 8%, посочи Корнелия Нинова.

Бюджетът, който предстои да разглеждаме и приемем, беше одобрен много трудно в разговори с колегите от ДПС и с част от министрите от правителството, посочи Нинова и добави, че проектът е различен от първоначално предложения от правителството и в голяма степен изпълнява ангажиментите на БСП.

Тя отново подчерта, че за социални дейности са отделени 11 млрд. лева.

По време на градската конференция на БСП-София Румен Овчаров коментира, че правителството работи и е дало ясни знаци в сферата на социалната политика и за финансова  консолидация. Той обаче предупреди за “пълзящият популизъм, който като че ли изцяло обхваща нашата парламентарна група” и даде пример с наскоро приетото удължаване на мораториума за покупка на земя от чужденци, дискутираната отмяна на пушенето в заведенията, както и “заиграването н цените на енергията”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 10 години
Отмяната на Плоският данк трябва да е цел НОМЕР 1 на БСПАКо изобщо искат да имат нещо общо със заглавието си социалистическаТе не са социалистическа партия в моментаТе незащитават соц.политики, граждански права, ТРУДОВИ ПРАВА, РАБОТНИЧЕСКИ ПРАВА достатъчно. Това и много други ги разделя от понятието сициалистАко искат да са социалисти. Трябва 1-во да се борят за икономическо и социално равенствоЗа да мпоже РБ да се превърне в страна където топ мениджъра получава НЕ ПОВЕЧЕ от 4 пъти заплатата на най-ниско платеният служител във фирмата или 4 оъти мин. заплатаКак става това ли?Просто!СЪС СУПЕР ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ ОТ 0% ЗА СОЦ.МИН. ДО 80% ЗА НАД 1 МИЛ А те смешниците дори собствения си плосък данък немогат да отменят!А защо ли ДПС са за плоския данъкЩе ви кажа защоЗащото Турция има нужда не от силна българска агентура, силна държава, силна полиция, силна армия, силни митници, силен НАП... те искат слаба българия, за да я превземат по-лесно. Те никога няма да се откажат от таз з
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още