IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бюджетът на парламента за 2014 г. ще бъде намален

Няма начин сега да се строи нова пленарна зала, каза Михаил Миков

17:50 | 24.10.13 г. 1
Бюджетът на парламента за 2014 г. ще бъде намален

Бюджетът на парламента за 2014 г. да бъде намален, предложи председателят на Народното събрание (НС) Михаил Миков, който дойде на заседанието на бюджетната комисия.

„Тепърва ще бъде предмет на коментар, НС сигурно поне с милион ще намали бюджета си за сметка на субсидията”, каза той.

Предлага се да бъде намалена целта за собствени приходи заради закриването на НЦИОМ и намалелите постъпления от Държавен вестник след преминаването му в електронен вариант.

Депутатът Владислав Горанов повдигна въпроса дали трябва да бъде възобновен проектът за нова пленарна зала след реконструкция на сградата бившия Партиен дом. Миков заяви, че е против възобновяването на проекта, защото ремонтът на намиращата се там зала „Света София” ще струва 27 млн. лв. и това е разход, който в момента парламентът не бива да си позволява на общия фон на икономии в държавата.

За реконструкцията на залата в сметка на парламента към момента са събрани 10 млн. лв. Тепърва ще се решава за какво да бъдат изразходвани те, допълни председателят на парламента.

Миков каза още, че до края на годината ще приключи ремонтът на източното фоайе на Партийния дом, където всъщност е официалният вход на сградата.

Правите грешка, че затваряте темата, каза Менда Стоянова от ГЕРБ. Миков й отговори, че чака предложения с колко милиона да се увеличи бюджетът на парламента, за да се построи новата зала за 2 - 3 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
Ха, ха. Искат да се местят в Партийния дом, защото там отдолу има тунели и ще могат да избягат, ако пак ги сгащят протестиращите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още