IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджет 2014 залага с 1,4 млрд. лева повече приходи от данъци

Те ще дойдат от борбата със сивата икономика и с контрабандата, каза Корнелия Нинова

10:01 | 22.10.13 г. 1
Бюджет 2014 залага с 1,4 млрд. лева повече приходи от данъци

Правят се последни уточнения на цифрите и харчовете в Бюджет 2014. Това каза пред TV7 депутатът от БСП Корнелия Нинова. На среща, продължила вчера до полунощ, депутати от БСП и ДПС, министри и шефове на парламентарни комисии са обсъждали параметрите на бюджета. 

"Тази среща беше за последни уточнения. Бюджетът е разумен. Разходите са покрити с достатъчно приходи. Залагаме с 1,4 млрд. лева повече приходи от данъци. Тези пари ще дойдат от нормалното икономическо развитие, борбата със сивата икономика и борбата с контрабандата. Това е един компактен пакет от мерки, който съм сигурна, че ще проработи", твърди Нинова.

Тя допълни още, че кабинетът прави всичко възможност да осигури коледни добавки. "Направихме много в социалната сфера и ясно показахме, че дори в политиката на икономии може да се отпускат пари за социалните нужди", заяви тя.

Нинова обеща  данък "лихва" да бъде намален постепенно до края на мандата на сегашното управление, докато изчезне в рамките на три години. "Ние като опозиция бяхме против този данък. Постъпленията от него са сериозни и в момент на криза финансовият министър не може да се откаже от тези свежи средства", обясни депутатът.

Относно плоския данък управляващите партии ДПС и БСП имат разногласия, но, по думите на Нинова, до края на мандата ще бъде въведено семейно подоходното облагане. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
data
преди 10 години
Ай чиститу . М чи то туй лиии новото ? М чи то същото кът старото !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още