IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стойнев обеща законодателни промени за просрочени кредити

Недопустимо е в XXI век, в държава от ЕС, да се отнеме единствено жилище на хора, неплатили вноски по кредитите си, коментира икономическият министър

16:25 | 30.09.13 г. 1
Стойнев обеща законодателни промени за просрочени кредити

Ще има законодателни промени за хората с единствено жилище, които не могат да погасяват вноските по ипотечните си кредити, обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев преди началото на церемонията по откриване на 69-то издание на Международния технически панаир в Пловдив.

От неговите думи става ясно, че БСП ще поеме отговорност, така че хората, които не могат да изплащат кредитите си да не бъдат гонени от единственото им жилище. Недопустимо е в XXI век хора в държава, членка на ЕС, да остават на улицата, коментира още Стойнев, цитиран от Агенция "Фокус".

„За съжаление, когато беше бумът на кредитите и на строителството, банките много лесно раздаваха кредити“, обясни той и добави, че БСП поема отговорност да помогне на хората в тази отчаяна ситуация, да им даде надежда и ще има конкретни действия в тази насока.

В своето обръщение при откриването на есенния панаир Стойнев посочи още, че за своите 100 дни правителството си е поставило два основни приоритета в икономиката – връзките с трети страни и облекчаването на бизнес средата.

Страната ни трябва да гледа с повишено внимание към икономическите партньори и в ЕС, САЩ и Канада, както и към бързо развиващите Индия, Китай и Виетнам. Важни за страната ни са и връзките с традиционните държави от Близкия изток, Северна Африка, Турция и Русия.

Тази година в техническия панаир участват близо хиляда изложители от 41 държави. За първи път участие ще вземат и фирми от Индия, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.

Ще бъдат показани близо 70 иновации от български, европейски и световни компании, лидери в съответните браншове. Организирани са и 10 специализирани изложби в сектори със значителен потенциал за развитие – машиностроене, химия, транспорт, строителни технологии, минна промишленост. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
"Недопустимо е в XXI век, в държава от ЕС, да се отнеме единствено жилище на хора, неплатили вноски по кредитите си, коментира икономическият министър"Е ..тези намерения ако се превърнат в дела ще е нещо хубаво! Дано текстовете са изпипани ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още