IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актуализацията на бюджета е за покриване на задълженията на държавата

До края на юли правителството ще внесе предложения за промяна в закона, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов

19:19 | 15.07.13 г. 5
Актуализацията на бюджета е за покриване на задълженията на държавата

Целта на актуализацията на бюджета ще даде възможност на правителството да се разплати с бизнеса и това може да стане до края на август, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов при среща с представители на бизнеса в Перник, пише БТА.

Освен задълженията към бизнеса, на преден план са и дължимите суми към здравните заведения и общините, заяви още той. Вероятно до края на юли ще бъде внесено и предложението за промени в Закона за държавния бюджет, допълни още той.

Припомняме, че в края на миналата седмица премиерът Пламен Орешарски направи отчет пред Народното събрание за дейността на правителството през първия месец на своето управление. Наред с приетите законопроекти, той отчете и че размерът на забавеното връщане на данък добавена стойност (ДДС) достига 776 млн. лева. Орешарски коментира, че това е една от причините да се търсят допълнителни средства и актуализацията на финансовата рамка за тази година.

Найденов коментира, че ще очаква в много бърз порядък предложенията да бъдат разгледани и одобрени, за да започне и процесът за разплащане на държавата с бизнеса, каза Найденов. Според него в случая става дума не само за намерение за изчистване на задълженията от страна на държавата, а за предоставяне на възможности бизнесът да реализира усилията си към разкриване на нови работни места, изплащане на задължения към работниците и инвестиране в развитието на предприятията.

Ангел Найденов припомни още, че предприетите най-неотложни стабилизационни мерки са в три посоки - в социалната сфера, към бизнеса и възстановяване на дейността на институциите.

"Нуждаем се от повече търпение, доверие и подкрепа, за да реализираме конкретни стъпки и управленски решения и действия, целящи намиране на отговор на многобройните проблеми, които кризата породи за огромна част от българските граждани", обясни от министърът на отбраната.

По неговите думи правителството се стреми да изпълнява поетите ангажименти при максимална прозрачност и при силен контрол от страна на гражданското общество и на различните ведомства и агенции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 4
amf1
преди 10 години
Хахаххаха ти си *** смешника :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
amf1
преди 10 години
Хахаххаха ти си *** смешника :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
jelenski
преди 10 години
то с харчовете и усвояването на ГЕРБ не се знаеше до последно какъв е дефицита.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 6
data
преди 10 години
г-н Министъра от висотата на военното си образование коментира бюджетната ситуация ?????????????? Малиииииииии ! Това първо и второ както и предполагах ще потекат пари към най-корумпираните и не реформирани сектори - общините и болниците .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още