IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КНСБ поиска предсрочни избори, но след приемането на важни закони

До края на годината парламентът може да гласува най-важните законопроекти, сред които и бюджета за 2014 година

11:46 | 10.07.13 г. 4
КНСБ поиска предсрочни избори, но след приемането на важни закони

КНСБ се обяви за предсрочни избори в свое изявление до медиите, посветено на политическата и социалната обстановка в страната. От синдиката смятат, че парламентът не е в състояние да изпълнява пълноценно функциите си предвид поведението на парламентарните групи.

Има категоричен отказ на най-голямата парламентарна група да играе отредената й роля на опозиция. В позицията обаче се посочва, че „суверенът отне властта от ГЕРБ, но не я даде нито на БСП, нито на ДПС“.

Затова и единственият изход, който виждат от синдикалната организация са предсрочни избори.

„Въпросът е кога това може и трябва да се случи“, допълват от КНСБ. За тях е важно преди да бъде разпуснат този парламент, да бъдат приети закони и норми, без които нито предсрочните избори ще доведат до исканата качествена промяна в обществено-политическия живот, нито държавата ще е в състояние да продължи да функционира.

Сред важните проекти актуализацията на бюджета за 2013 година, както и приемането на бюджет за догодина, както и решения за ребалансиране и възстановяване на справедливостта в енергетиката. „Важно е също да се отчете времето за финализиране на преговорите с ЕС за следващия програмен период и да се гарантират условията за усвояването на предвидените средства“, препоръчват от синдиката.

Законовите решения са необходими в рамките на няколко месеца, но не по-късно от края на годината. Това е постижимо при интензивна и непрекъсната работа на комисиите и пленарния състав на парламента.

„КНСБ настоява всички парламентарно представени политически сили да реагират на очакванията на обществото и призивите на президента на Републиката. Политиците дължат на България зрялост и отговорни действия за решаване проблемите на хората, а не отстояване на партийно-политическите интереси“, се казва в заключение в декларацията на организацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
valentin11058030
преди 11 години
КНСБ да вземат да си вършат работата-не да се занимават със политика,ако си свършат работата 10 -15% ще се почуства развитие на всякъде във обществото,според мен сегашните ръководства на синдикатите трябва да се изхвърлят наведнъж-защото за нищо не стават-от синдиката във затвора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
И аз искам оставка на правителството на Орешарски час по-скоро.Аргументите на КНСБ са много добри и за пръв път откакто съществуват синдикати в България харесвам и одобрявам позицията им на 100%.С изключение на бюджета за тази и следващата година всичко останало може да се свърши и от служебно правителство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
Стоян Петров
преди 11 години
Кой са кукловодите? Аман от многознайковци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 7
Есхил
преди 11 години
Естествено е, че има логика в предложението на КНСБ, но кукловодите на " протестиращите" не се интересуват нито от логика. , нито от съдбата на България. Тяхната максима е колкото по зле , толкова по добре.... за тях и за мутрите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още