IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат Цветан Гунев за подуправител на БНБ с ресор "Банков надзор"

Предложението е във връзка с изтичащия на 15 юни мандат на досегашния титуляр на поста Румен Симеонов

20:31 | 10.06.13 г. 1
Предлагат Цветан Гунев за подуправител на БНБ с ресор "Банков надзор"

Днес управителят на БНБ Иван Искров внесе в Народното събрание на Република България предложение за избор на подуправител на БНБ – ръководител на управление „Банков надзор”, съобщиха от финансовата институция.

Предложението се извършва на основание чл. 12, ал. 2 от Закона за Българската народна банка и е във връзка с изтичащия на 15 юни 2013 г. мандат на досегашния подуправител Румен Симеонов.

Искров предлага за подуправител на БНБ и ръководител на управление „Банков надзор” да бъде избран Цветан Любомиров Гунев, заемащ длъжността директор на дирекция „Надзорно наблюдение на кредитните институции” в Българската народна банка от 2007 г.

Гунев е добре познат на банковата общност и се ползва с висока репутация на уважаван професионалист, посочват от БНБ. Той е дългогодишен служител на БНБ, като кариерата му преминава през постепенното йерархично израстване в управление „Банков надзор”.

През дългогодишната си работа в централната банка Гунев безспорно е доказал, че има висока квалификация и задълбочени познания, както и богат професионален опит в областта на банковия надзор, добавят от финансовата институция.

Цветан Гунев е роден в София на 2 февруари 1959 г. Завършил е Университета за национално и световно стопанство в София и има придобити редица квалификации по централно банкиране в САЩ и от водещи надзорни органи на страните от Европейския съюз. Владее английски език.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
stoiloff
преди 11 години
НЕ! НИКОГА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още