IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджет 2013 ще бъде приет до дни, прогнозира Менда Стоянова

Ще има много недоволни - от всички министерства поискаха повече пари, смята председателят на бюджетната комисия

17:31 | 04.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бюджет 2013 ще бъде приет до дни, прогнозира Менда Стоянова

Трите бюджета – на Държавното обществено осигуряване (ДОО), на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) и републиканския, ще бъдат разглеждани на второ четене на 5 и 6 декември, посочи председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Голяма част от предложенията за промените в държавния бюджет за 2013 година, внесени между първо и второ четене, не са приети. По тази причина Стоянова очаква разгорещени дебати при приемането на закона, съобщава БНР.

Всички ще бъдат недоволни – всички министерства поискаха повече бюджетни пари, коментира още тя.

„Всички като данъкоплатци обаче трябва да бъдем доволни, защото бюджета изземва много малка сума от нашите доходи – под 38% от брутния вътрешен продукт, за да формира разходите и оттам да го преразпределя“, заяви Стоянова и допълни, че вероятно тези, които получават бюджетни средства, обаче ще останат недоволни, тъй като биха искали повече средства.

Коледни бонуси може и да няма, уточни председателят на бюджетната комисия. Доста разплащания са оставени за последните месеци на годината, а и от друга страна има забавени плащания от страна на европейския бюджет.

„До дни ще излязат разчетите за изпълнението на бюджета за ноември и ще стане ясно дали ще има бонуси“, уточни още Стоянова. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още