IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тренчев: И ДДС-то от благотворителните SMS-и да отива за благотворителност

Според синдикалния лидер средният бизнес е "напънат до стената"

13:06 | 18.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Тренчев: И ДДС-то от  благотворителните SMS-и да отива за благотворителност

„Държавата трябва да намери форма и начин парите от ДДС от благотворителните SMS-и да отиват при пострадалите. Предложих това и отговорът на Дянков беше, че трябва да се промени законът“, заяви в предаването "Факторът Кошлуков" на ТВ7 председателят на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

По отношение на скандала с бонусите в НЗОК Тренчев сподели възмущението си, че Нели Нешева е опитала да намеси и служителите на касата и да каже, че едва ли не парите са били и за тях. Контролните органи са получили повече от останалите служители, подчерта той и добави, че бонусът е хубаво нещо, но трябва да е в рамките на възможностите. 

Тренчев коментира с притеснение актуалната ситуация в страната, като според него средният бизнес, който е гръбнакът на икономиката, е "напънат до стената" и масово затваря. Зад увеличаващия се брой на милионерите пък се криела тъжната истина, че това са хора, които преди са реализирали големи обороти, но с кризата нещата са спрели да вървят и те са затворили всичко, уволнили са служителите си и са сложили по 1-2 млн. лв. в банката, за да си осигурят старините и образованието на децата си.

„Не трябва да ни радват такива развития. В момента в банките има много пари, но те не са от излишъци, а от това, че хората се страхуват да ги инвестират в каквото и да е", подчерта Тренчев.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още